Mikkel Hansen bejelenti visszavonulását

A dán kézilabda-ikon, Mikkel Hansen bejelentette, hogy a nyáron befejezi aktív játékoskarrierjét. A háromszoros világ- és egyszeres olimpiai, valamint Európa-bajnok balátlövő úgy érzi, elérkezett az ideje, hogy új kihívások felé forduljon.

Mikkel Hansen, aki jelenleg ágyéksérüléssel küzd, azt tervezi, hogy az olimpiai játékok után hagyja abba a profi kézilabdát, amennyiben Nikolaj Jacobsen szövetségi kapitány számít rá a párizsi megmérettetésen. A 36 éves sportoló közel két évtizedes pályafutása alatt számos sikert ért el, és most úgy érzi, itt az ideje, hogy más területeken is kipróbálja magát.

Hansen karrierje Helsingörben kezdődött, és több neves klubban is megfordult, köztük a Barcelona, az AG Köbenhavn, a Paris Saint-Germain és az Aalborg csapataiban. Bár klubszinten még nem sikerült Bajnokok Ligája-címet szereznie, a dán válogatottal rendkívüli sikereket ért el, többek között három világbajnoki címet, és az olimpián is kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

A dán szupersztár 266 válogatott mérkőzésen 1350 gólt szerzett, és több alkalommal is a legértékesebb játékosnak választották, valamint számos nemzetközi tornán bekerült a torna válogatottjába. Mikkel Hansen most úgy döntött, hogy a nyári olimpia lehet a tökéletes alkalom számára, hogy búcsút intsen a kézilabdának, és új fejezetet nyisson életében.