Adam Peaty: A visszatérés útja Párizs felé

Az ötszörös olimpiai és nyolcszoros világbajnok úszó, Adam Peaty megnyerte a 100 méteres mellúszást a brit bajnokságon, és most Párizsban szeretné megkoronázni a visszatérését.

Adam Peaty 57.94 másodperces idővel diadalmaskodott a 100 méteres mellúszásban a brit bajnokságon. A 29 éves sportoló három évvel ezelőtt, a tokiói olimpián ért el hasonlóan jó időt, amikor 57.37-tel megvédte címét.

Peaty elmondása szerint az 57.9-es idő nagyon jó, de még nem éri el azt a szintet, ahol lenni szeretne, mindazonáltal figyelemre méltó eredménynek tartja. Az úszó nehéz időszakon van túl, hiszen bevallotta, hogy évek óta mentális problémákkal küzd, és már nem élvezte az úszást, mint korábban.

Az úszó hozzátette, depressziós időszakokon ment keresztül, alkoholproblémái is voltak, és ADHD-t diagnosztizáltak nála. A brit bajnokságon azonban jól érezte magát a vízben, és úgy érzi, ez a győzelem a csapata, a családja és saját maga számára is jelentős.

Peaty elmondta, hogy az elmúlt három évben megjárta a poklot, nem akarta látni a medencét, és a sport szinte összetörte. Nem tudta, merre induljon tovább, sok akadály állt az útjában, de ma már minden nap úgy kel fel, hogy élvezi, amit csinál. Bár nem biztos benne, hogy tündérmese lesz a vége, de reménykedik.

A következő nagy kihívás Párizsban vár rá, ahol várhatóan a kínai Csin Haj-jang lesz a legnagyobb ellenfele, aki a tavalyi fukokai világbajnokságon 57.69-es idővel nyert aranyérmet 100 méteres mellúszásban.