Magyarország az 56. helyen végzett az országok boldogságát mérő kutatásban. Olyan országokat sem sikerült megelőznünk, mint Guatemala, Koszovó, El Salvador vagy Üzbegisztán.

A most megjelent World Happiness Report ranglistáján most is jellemzően az északi országok szerepelnek a legmagasabb pontszámokkal: az első helyen álló Finnország már hét éve őrzi vezető pozícióját – írta meg a CNN.

Amerikában viszont a fiatalok boldogsága olyan meredeken csökkent, hogy AZ OTTANI FIATALOK MÁR KEVÉSBÉ BOLDOGOK, MINT AZ IDŐSEK.

Így az Egyesült Államok most először került ki az első 20 helyezett közül. Az USA és hasonló országok visszaesése annak is betudható, hogy más nemzetek – különösen több kelet-európai ország – javítottak a boldogságszintjükön – szúrta ki az Index. A jelentés több mint 140 ország lakosainak globális felméréséből készült és hat kulcsfontosságú változót vizsgál az értékelésekor.

A legjobban a következő országok szerepeltek:

  1. Finnország,
  2. Dánia,
  3. Izland,
  4. Svédország.

A háború ellenére Izrael meglepő módon az 5. helyen végzett.

MAGYARORSZÁG (56. HELY) AZ ÉLBOLYBA ANNAK ELLENÉRE SEM KERÜLT BE, HOGY CSEHORSZÁG (18. HELY) ÉS AUSZTRIA (14. HELY) IS ELŐKELŐ HELYEN SZEREPEL, DE MÉG KOSZOVÓBAN (29. HELY) ÉS GUATEMALÁBAN (42. HELY) IS BOLDOGABBAK AZ EMBEREK.

„Összességében globálisan a 15–24 év közötti fiatalok élettel való elégedettsége javult 2006 és 2019 között, azóta pedig stabilizálódott” – áll a jelentésben. A teljes jelentés ide kattintva érhető el.

Fotó: Pexels