Százféle különböző sörrel várja vendégeit a legnagyobb hazai téli sörfieszta. Az immár nyolcadik alkalommal jelentkező Indoor Sörfesztivál látogatócsúcsra is számít, ezért idén már a Várkert Bazár ad helyet a sörkedvelők találkozójának.

A sokszínű sörlabirintusban mindenki saját kapacitásához mérten egy belépő áráért végigkóstolhatja a félszáz kiállító sörét. Az ízélmény mellett lehetőség nyílik az ismeretek bővítésére is, megtudhatja a látogató, milyen erjesztési technológiával készül az ipa vagy az apa, az ale vagy a lager típusú sör.

A Várkert Bazárban a magyar sörkészítők mellett a legismertebb sörnemzetek kis- és nagyüzemi különlegességeit is meg lehet kóstolni. Találhatók a kínálatban gyümölcsös belga sörök ugyanúgy, mint a 10,5 százalékos alkoholtartalmú koromfekete főzetek. De kóstolható a OneBeer stábja és a BGE diákjainak kollaborációjával készült ribizlis kék sör is.

Ezenkívül aki bírja, belekóstolhat a pálinkák, rumok és ginek ízvilágába is. Az Indoor Fesztivál mind a két nap izgalmas gasztronómiai kalandokat is kínál: a sörvacsorák keretében különleges fogásokhoz párosítanak habos nedűket.

Fotó: Wolfy