1,6 milliárd forintos profitot ért el tavaly a felcsúti focicsapat mögött álló gazdasági társaság – írta a 444.

Az első osztályú Puskás Akadémiát működtető Puskás FC Kft. 2022-ben még 1,5 milliárdos veszteséggel zárt, de friss beszámolójukból kiderült, hogy 2023-ban rekordbevételt és rekordnyereséget könyvelhettek el.

Tavaly összesen majdnem 7 milliárd forintból (4,9 milliárd forint értékesítésből származó árbevétel + bő 2 milliárd forint egyéb bevétel) gazdálkodhatott Mészáros Lőrinc csapata, ami a 2005-ben alapított klub történetének legnagyobb bevétele. Anyagjellegű kiadásként 1,3 milliárdot, személyi jellegűként pedig 3,2 milliárdot számoltak el. Utóbbiból kiszámolható, hogy

bruttó 2,4 millió forint volt az átlagos fizetés a felcsúti focicsapatnál,

ami megegyezik a 2022-es bérszinttel. Ebben a cég összes alkalmazottjának, tehát a takarítóknak, irodistáknak és szertárosoknak a bére is benne van. Mindezek eredményeként a Puskás FC Kft. 2023-ban 1,6 milliárd forintos tiszta profitot ért el.

A klub mellett működő Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány (FUNA) is benyújtotta az éves beszámolóját, amiből kiderült, hogy tavaly 5,8 milliárd forint támogatás érkezett hozzájuk a központi költségvetésből, vagyis az adófizetők pénzéből.

Az NB I.-ben szereplő Puskás Akadémia 4. lett az előző bajnoki szezonban, a Konferencia-liga selejtezőjében pedig egyből kiestek a portugál Vitória de Guimarães ellen. A Magyar Kupában az elődöntőig meneteltek.