Micsoda úri gesztus Bellinghaméktől, erről beszél a futballvilág!

A Real Madrid játékosai ismét megmutatták, hogy a señorio, azaz az úriemberi gesztus a klub DNS-ében van, amikor kedden az Etihad Stadionban a Manchester City elleni BL-elődöntő visszavágója előtt edzeni mentek, és gondosan kerülték a City címerét.

A señorio fogalma örökre összefonódott a Real Madrid nevével, amely a spanyol nyelvben az úriemberi gesztus szinonimája. A tizennégyszeres BEK/BL-győztes madridiak kedden az Etihad Stadion gyepszőnyegén edzettek, ahol a játéktérre vezető alagútban található Manchester City címereket szándékosan kerülték el. A klub hagyományaihoz híven a játékosokat feltehetően már korábban felvilágosították arról, hogy a futball arisztokratáinak számítanak, és ennek megfelelően kell viselkedniük a pályán és azon kívül is.

Az első mérkőzés a Santiago Bernabéu Stadionban 3–3-as döntetlennel zárult, így a visszavágó előtt semmi sem dőlt el. A két csapat eddig tizenegyszer mérte össze az erejét, 4 manchesteri és 3 madridi győzelemmel, valamint 4 döntetlennel, az összesített gólkülönbség pedig 20–17 a címvédő City javára.

Tavaly az elődöntőben a City 5–1-es összesítéssel bizonyult jobbnak, míg egy évvel korábban a Real Madrid 6–5-ös kumulált gólkülönbséggel jutott tovább.

A szerda esti visszavágó várható kezdőcsapatai a következők lesznek:

Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Stones, Aké –Bernardo Silva, Rodri, De Bruyne – Foden, Haaland, Grealish

Real Madrid: Lunyin – Carvajal, Nacho, Rüdiger, Mendy – Valverde, Camavinga, Kroos – Bellingham – Rodrygo, Vinícius Jr..

(Borítókép: Antonio Villalba/Real Madrid via Getty Images)