Schladming-Dachstein: Nyári kalandok Ausztria zöld szívében

A Stájerországban fekvő Schladming-Dachstein régió a nyári időszakban is változatos programokkal várja a látogatókat. A természet szerelmesei számára a hegyek és völgyek lenyűgöző látványt nyújtanak, míg a kalandvágyók számos szabadtéri tevékenység közül választhatnak.

A Schladming-Dachstein régióban a fenntarthatóság jegyében több mint 1000 kilométernyi túraútvonal és 680 kilométernyi hegyikerékpáros ösvény található, amelyek a térség legszebb pontjaira vezetnek. A kínálatban drótkötélpályák, bikeparkok, hegyi gokart, szurdoktúrák és via ferrata útvonalak is szerepelnek, így az adrenalinra vágyók is megtalálják a számukra való kihívásokat.

A sportos tevékenységek után a régió hat fürdőtava kínál felfrissülési lehetőséget, köztük a Brettersee, amelynek kristálytiszta vize a fényviszonyok függvényében változik. A Schladming-Dachstein térségét az „Ezer forrás völgyének” is nevezik, hiszen 300 hegyi tó, 100 vízesés és számtalan forrás található itt.

A gyerekek számára is számos izgalmas program kínálkozik, mint például a nyári szánkópálya, magashegyi játszótér, erdei meseösvények és gyermekbarát via ferraták. A pihenésre és gasztronómiai élvezetekre vágyókat több mint 90 hütte várja, ahol a hagyományos ételektől kezdve a regionális specialitásokig széles választékban kóstolhatnak az ízekből. A négy Gault&Millau szakácssapkával díjazott séf, Richard Rauch által jegyzett Almkulinarik projekt garantálja a minőségi gasztroélményeket.

A Schladming-Dachstein Sommercard segítségével a látogatók még kényelmesebben élvezhetik a régió szabadidős programjait, és így egy felejthetetlen nyaralásban lehet részük. További információkért és foglalásért látogasson el a következő weboldalra: https://www.austria.info/hu/nyar-ausztriaban/schladming-dachstein.