Ismét súlyos milliárdokat tapsol el a kormány egy ligadöntőre

A kormányhatározat értelmében jelentős összegeket szán a kormány az Európai Kézilabda-szövetség Női Kézilabda Bajnokok Ligája Négyes Döntőinek megrendezésére, melyeket a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Zrt. bonyolít le 2025-ben és 2026-ban.

A Magyar Közlönyben közzétett kormányhatározat alapján a kormány támogatja, hogy a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (NRÜ Zrt.) a Magyar Kézilabda Szövetség közreműködésével megrendezze a 2025–2027. évi EHF Női Kézilabda Bajnokok Ligája Négyes Döntőket Budapesten. A rendezvényeket kiemelt nemzetközi sportrendezvénnyé nyilvánította a kormány.

A pénzügyi fedezet biztosításáról Varga Mihály pénzügyminiszternek, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter bevonásával kell gondoskodnia. A 2025-ös eseményre 2 milliárd 42 millió 40 ezer 510 forint, míg a 2026-os eseményre 2 milliárd 450 millió 448 ezer 612 forint elkülönítését kell megtervezni az adott évi központi költségvetés során.

Rogán Antal feladata lesz a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül támogatási jogviszonyt létesíteni a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel, amely magában foglalja az elszámolás, valamint a fel nem használt vagy a nem rendeltetésszerűen felhasznált források visszafizetésének kötelezettségét.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, aki a sportért is felelős, Rogán Antal bevonásával köteles előterjesztést készíteni a 2027. évi Kézilabda Bajnokok Ligája Döntő megrendezésével kapcsolatos feladatokról, valamint az előkészítéssel és a rendezéssel összefüggő költségekről.