58 évesen visszatér a pályára a brazilok legendás világbajnok csatára

A Barcelona és a brazil válogatott egykori csillaga, Romário, 58 éves korában tervezi a visszatérését a futballpályákra. A világbajnoki címmel, Konföderációs Kupával és két Copa Américával büszkélkedő támadó most az Americában készül játszani, ahol fiával, Romarinhóval együtt léphet pályára.

Romário, aki 1994-ben segítette a brazil válogatottat világbajnoki címhez, klubkarrierje során számos trófeát gyűjtött össze, többek között a PSV és a Barcelona színeiben is sikereket ért el. Az olimpiai ezüstérmes támadó 2009-ben vonult vissza a profi futballtól, majd politikai karrierbe kezdett.

A legendás csatár most a Rio állami másodosztályú csapatában, az Americában regisztrálták be, ahol a május 18-án kezdődő Série A2 Campeonato de Carioca bajnokságban kaphat szerepet. Romário azonban hangsúlyozta, hogy nem a bajnokságban való szereplés a célja, hanem hogy kedvenc csapatában, az Americában játszhasson.

Romário a spanyol lapok idézete szerint elmondta: "Szeretném világossá tenni, hogy nem arról van szó, hogy a bajnokságban szereplek, de szeretnék néhány meccset játszani kedvenc csapatomban, az Americában. Továbbá ezzel egy álmom is valóra válik, együtt futballozhatok majd a fiammal".

A visszatérés számára nem jelentett nagy akadályt, mivel Romário jelenleg az Americában a klub elnökeként is tevékenykedik. A Marca beszámolója alapján a csatár minimálbért fog kapni, amit aztán vissza is ad a klubnak.