Tóth Nikolett távozik a Mosonmagyaróvári kézilabdacsapattól

A Mosonmagyaróvár kézilabdacsapatának irányítója, Tóth Nikolett, a szezon vége előtt bontott szerződést a klubbal, és a Debreceni kézilabdacsapathoz szerződött.

A 22 éves Tóth Nikolett, aki korábban az FTC és az MTK csapataiban is megfordult, januárban írt alá kétéves szerződést a Debreceni kézilabdacsapattal. A Mosonmagyaróvár jelenleg a tabella 4. helyén áll, és az NB I mostani idényében még hét meccset játszik, azonban Tóth ezeken már nem fog pályára lépni, mivel a klubbal közös megegyezéssel szerződést bontott.

A játékos az utóbbi időben sérüléssel bajlódott, de ennek ellenére ebben a szezonban 18 bajnokin 38 gólt szerzett, és a Mosonmagyaróvár színeiben összesen 44 NB I-es meccsen kilencvenszer volt eredményes. Tóth emellett része volt a 2019-ben junior Európa-bajnokságot nyerő, a 2018-as ifjúsági világbajnokságon második helyezett, valamint a 2017-es ifjúsági Európa-bajnokságon bronzérmes magyar válogatottnak is.

Debrecenben Tóth az irányító poszton Vámos Petrát fogja pótolni, aki nyártól a francia Metz kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.