Nemrég átalakult a NER egyik kedvenc edző- és wellnessközpontjának tartott, I. kerületi Oxygen Wellness Naphegy cégének, az Oxygen Naphegy Kft.-nek a tulajdonosi szerkezete, a céget pedig milliárdos hitellel támasztaná meg Mészáros Lőrinc bankja – írja a 444.

A lap szerint Mészáros Fájdalom-ambulancia Kft.-ja a korábbi 75 százalék után már csak 24,19 százalékot birtokolt az Oxygenből, majdnem 51 százaléknyi tulajdonrész pedig Deák Gáborhoz került, aki több Mészáros-cégben is vezető pozíciót tölt be.

Az Oxygen nagy összegű hitelt igényelt nem sokkal a tulajdonosi átalakulások után. Január elején a cégkivonatba az üzletrészen alapított zálogjogot jegyzett be a felcsúti vállalkozó tulajdonában lévő MBH Bank a 444 szerint. A zálogjog Deák Gábor és a Fájdalom-ambulancia Kft. összesen 75,07 százaléknak megfelelő üzletrészét terheli.

Az MBH 3,01 milliárd forint keretösszegig terhelte az üzletrészeket, ez nagyjából jelzi, hogy méretes hitelt vehettek fel.

Az Oxygen már 2019-ben is veszteségesen működött, ezen a Covid-járvány sem lendített, 2022-ig összesen 573 millió forint veszteséget termelt a vállalkozás. Az Oxygen Naphegy Kft. ennek ellenére stabilan megy, 2022 végén még 683 milliós forint volt a saját tőke értéke. A lap hozzáteszi, május végén derül majd ki az éves beszámolókból, sikerült-e tavaly fellendülni.

Fotó: MTI/Kovács Attila