Dr. Szepesvári Szabolcs távozása a kiskunhalasi kórház éléről

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója, Dr. Szepesvári Szabolcs távozott pozíciójából, amit a kórház közösségi oldalán rövid közleménnyel jelentett be. A távozás okai nem váltak egyértelművé a bejelentésből.

A kórház közleménye szerint a főigazgató aznap hagyta el a pozícióját, és megköszönték neki az elmúlt években végzett munkáját. A bejegyzés nem részletezte, hogy ki kezdeményezte a munkaviszony megszüntetését, és milyen okok állhatnak a döntés hátterében.

A városban elindult pletykák hatására Bányai Gábor, a térség fideszes országgyűlési képviselője is nyilatkozatot tett, amelyben kifejtette, hogy a távozás hátterében egy kibékíthetetlen személyi konfliktus állt a Bács-Kiskun vármegyei kórház vezetőjével. Bányai szerint Szepesvári igazgató úr nem követett el törvénytelen cselekedetet, és ezt ő meg tudja erősíteni.

A képviselő hozzátette, hogy a kiskunhalasi kórház jobban működött az elmúlt években, mint a kecskeméti, ahol szerinte komoly vezetési válság van. Bányai úgy nyilatkozott, hogy nem értett egyet az igazgató távozásával, de nem volt beavatkozási lehetősége.

Bányai Gábor kijelentette, hogy mint a térség országgyűlési képviselője, kötelességének érzi együtt dolgozni a kórházvezetéssel, és segíteni fogja az új vezetőt, Dr. Lénárt Endre igazgató urat. A képviselő szerint a személyi változások nem akadályozhatják a pozitív folyamatokat, és ígéretet tett arra, hogy a történtek végére jár.

A közösség reakcióként szimpátiatüntetést szervez Dr. Szepesvári Szabolcs mellett, amelyre vasárnap este 18 órára hívják az embereket a kiskunhalasi Semmelweis térre.