Útlezárások és torlódások országszerte

Számos útlezárásra és forgalmi akadályra kell felkészülniük az autósoknak az ország több pontján is, ahol felújítási munkálatok és erős tranzitforgalom okoz fennakadásokat.

Az M4-es autóút 20-as kilométerszelvényénél, a Liszt Ferenc repülőtéri csomópont Budapest felé vezető felhajtó ágát lezárták, így a Szolnok felé vezető oldalon haladva a Vecsés-kelet/Ecser csomóponton keresztül kell visszafordulni a főváros irányába.

Az M3-as autópályán, a Vásárosnamény felé vezető oldalon, a 155-ös és a 157-es kilométerszelvények között új terelést alakítottak ki, a külső és a leálló sávot lezárták, valamint a 156-os kilométernél lévő Hejőpapi/Mezőcsát csomópontot is. A terelés a 164-es kilométernél lévő Hejőkürt/Tiszaújváros csomóponton keresztül lehetséges. A Budapest felé vezető oldalon a terelés lerövidült, a 128-as kilométernél lévő Mezőkövesd/Borsodivánka csomópontot megnyitották, de a 122-es kilométernél lévő Mezőszemere pihenő még zárva tart.

Az M6-os autópályán Adony térségében az aszfaltozás miatt az 54-es és a 60-as kilométerszelvények között mindkét irányban a belső sávot lezárták. Továbbá az M6-os autópályán a 28-as kilométernél lévő Százhalombatta-dél csomópontot is lezárták, így sem felhajtani, sem lehajtani nem lehet, a kerülőút a 6-os főút felé vezet.

A határszakaszokon is jelentős torlódásokra kell számítani. A magyar-ukrán határszakaszon, a 4-es főúton, Záhony határállomás előtt 3 km-es a kilépő kamionsor. A magyar-román határszakaszon a 42-es főúton, Ártánd határátkelőhely előtt, valamint az M43-as autópályán Csanádpalota határátkelő előtt szintén 3 km feletti a kamionsor. A magyar-szlovén határszakaszon, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti 7458-as jelű úton a szlovén határátkelőnél lezárták az utat, Felsőszölnök felől lehet kerülni.