Tízéves fiút bántalmaztak osztálytársai Kemecsén

Egy tízéves fiú súlyos bántalmazás áldozata lett a Kemecsei Általános Iskolában, ahol négy lányosztálytársa támadta meg, ami miatt a lépét el kellett távolítani.

A fiú életveszélyes állapotba került, jelenleg intenzív osztályon ápolják. A támadás során két diáklány hátulról rántotta a földre, majd további két társuk erőteljesen rugdosni kezdte. Két másik fiú segített neki felállni és elvezette a tanárhoz. A fiú szülei szerint a gyermekük nem tudott felállni a támadás után, és a mentőknek kellett bevinniük a kórházba, ahol az ultrahangos vizsgálat megrepedt lépet mutatott ki. A sérülés miatt életmentő műtétet hajtottak végre, amely során eltávolították a szervét.

A református egyház által fenntartott iskola elismerte az eseményeket és belső vizsgálatot indítottak. Az igazgató beszélt a 10-12 éves lányokkal, akik a támadást elkövették, és tájékoztatta őket a lehetséges következményekről. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés gyanújával indított nyomozást az ügyben.

A fiúnak továbbra is nagy fájdalmai vannak, és sokat sír. Az iskola vezetése nem nyilatkozott arról, hogy a diáklányok maradhatnak-e az intézményben.