A nap legfontosabb hírei – 2024. május 9.

Hatmilliárd forintért került az Erzsébet-táborokat működtető alapítvány tulajdonába az egymilliárdos állami támogatással felépített élménypark. Budapesten tartózkodik egy holokauszttagadó iráni exelnök és kínai biztonsági emberek, melyről videó is készült a Kormányinfón. Orbán Viktor bejelentette, hogy a nukleáris iparra is kiterjesztik a Kínával való együttműködést.

Az Erzsébet-táborokat működtető alapítvány hatmilliárd forintért vásárolta meg az állami támogatással, egymilliárd forintból megépült élményparkot. Budapesten megjelent egy holokauszttagadó iráni exelnök és kínai biztonsági emberek, amiről Magyar Péter kiszivárgott esetlapja alapján videó is készült a Kormányinfón.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke bejelentette, hogy a nukleáris ipar területén is bővítik a kínaiakkal való együttműködést. A bíróság eljárást rendelt el az MVM ellen, ami a gázszámlákon szereplő összegek miatt indult. Karsai Dániel kegyelmi nyilatkozatot kért az új államfőtől.

Egy kemecsei iskolában négy diáklány majdnem halálra vert egy tízéves fiút. Szlovénia elismerheti Palesztinát önálló államként. Egy ukrán drón 1500 kilométernyire a határtól található célpontot talált el. Tompos Kátya, a neves magyar színésznő, rákkal küzd.