Pártalapításon dolgozik, és már az idei európai parlamenti választáson is indulna Magyar Péter – értesült a 444. A lap több különböző forrásra hivatkozva arról ír, hogy Varga Judit volt férje, aki az igazságügyi miniszter lemondása óta vadul kritizálja az Orbán-kormányt, már lázasan keresi a szövetségeseket egy új politikai formáció megalakításához.

Ehhez egy már meglévő, bejegyzett kis pártot is felhasználna, hogy az alapja lehessen egy új politikai tömörülésnek. A hétvégén sor is került egy találkozóra ennek kapcsán, és egyeseket már a belépésre buzdít a jogász. 

Magyar Péter a Telexnek elismerte, hogy bizonyos pártok megkeresték, de ezeket elhárította.

Nekem nincs feladatom az ellenzékkel

– mondta.

A leendő pártba ugyanakkor állítólag Simicska Lajos is beszállna finanszírozóként, Varga Judit volt férje ugyanakkor ezt tagadta.

Simicska korábban Orbán Viktor egyik leghűbb bizalmasa és gazdasági birodalmának feje volt, 2015-ben a G-napon viszont végérvényesen megromlott a viszonyuk. Simicska a 2018-as választási kampány idején beállt a Jobbik mögé, miközben az akkor általa tulajdonolt Magyar Nemzetben sorra jöttek le a NER számára kínos ügyek, mint például Kósa Lajos és a csengeri örökösnő esete. Legyőzni ezzel együtt sem tudta Orbánt és a Fideszt, a választási vereség után pedig szinte minden érdekeltségét eladta, majd kivonult a közéletből.

Magyar szerint a NER-ben veszélyforrást látnak egy új politikai szereplő feltünésében, a jelenlegi status quo megőrzésében érdekeltek. 

Mindenképp szükség van egy olyan friss erőre, amely képes kontrollálni a jelenlegi hatalmat, ki tudja mozdítani az apátiából a jószándékú emberek millióit és képes a semmiből, egy új, más világot teremteni Magyarországon. Egy ilyen erő létrehozásáért szívesen dolgozom együtt minden becsületes honfitársammal. »Most, vagy soha!«

– fogalmazott ezzel kapcsolatban.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI