Bon Jovi és a Livin' on a Prayer kezdeti fogadtatása

Bon Jovi nem volt elragadtatva, amikor megírták a Livin’ on a Prayer című számot, amely később világsiker lett – számolt be róla a People magazin. A 62 éves rock ikon egy interjúban osztotta meg a People magazinnal az elmúlt negyven év sikereit és kudarcait, beszélve a zenéről és a karrierjéről. Ebben az interjúban került szóba a 38 évvel ezelőtt megjelent sláger is. "Nem arról volt szó, hogy nem akartam, hogy felvegyük, de amikor megírtuk, hát nem voltam lenyűgözve" – emlékezett vissza Bon Jovi. A dal szövegét és az első akkordokat követően a stúdióban, a zenekarral együtt folytatták a munkát, de még a basszusgitár bevonása után is úgy érezte, hogy valami hiányzik a számból.

A Grammy-díjas énekes akkoriban nem gondolta, hogy sikerült volna a dalból kihozniuk mindazt, amit szerettek volna. Azonban közel négy évtizeddel később már belátja, hogy tévedett. "Ez az egyik legnépszerűbb dalunk" – ismerte el Bon Jovi.

A Livin’ on a Prayer című dalhoz Bon Jovi egykori bandatársa, Richie Sambora és Desmond Child is hozzájárultak dalszerzőként. A világszerte ismert sláger 1986-ban látott napvilágot a Slippery When Wet című Bon Jovi-albumon.