Koncz Gábor: A fájdalom ellenére is a színpadon

Koncz Gábor, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, komoly műtéten esett át, mégis kitartóan folytatja pályafutását. A színész, aki már közel nyolcvanhat éves, nemrégiben csípőprotézist kapott, de ez sem tántorította el attól, hogy színpadra lépjen.

Koncz Gábor életkedve példaértékű; a műtétek ellenére is aktívan részt vesz a kulturális életben. A színész elmondása szerint néhány évvel ezelőtt gerincműtéten esett át, amit dr. Varga Péter Pál végezte, és bár az ideiglenesen enyhítette a fájdalmait, később újabb műtétre volt szüksége, amely során csípőprotézist kapott. A fájdalommal való együttélésre kényszerült, de ez nem szegi kedvét. A Blikk szerint a művésznek már járnia is nehezére esik, és csak kollégái és mankói segítségével tudott színpadra lépni.

A gyógyulásában segítségére van gyógytornásza, Dóri, aki napi szinten dolgozik vele, hogy a lehető legjobb állapotba kerüljön. A gyógytorna lassan, de előreviszi, és Koncz Gábor már képes volt színpadra lépni, sőt, egy este két helyszínen is fellépett.

Elsőként az Újszínházban a Kabaré Parisiana előadásban játszott, majd a MVM Dome-ba sietett, ahol Mága Zoltán nagykoncertjén vendégfellépőként vett részt. A színész és a hegedűművész közötti barátság régi, így Koncz számára nem volt kérdés, hogy részt vegyen a koncerten, annak ellenére, hogy segítségre szorult a színpadra lépéshez.

Koncz Gábor elismeri, hogy az éneklés számára nagyobb kihívás, mint a színjátszás, és bár nem tartja magát kiváló énekesnek, a szombat esti előadás során mégis élvezte a szereplést. A múltban Bodrogi Gyula igazgatása alatt a Vidám Színpadon is játszott, ahol Nyertes Zsuzsi segítségével sikerült megfelelően énekelnie. Az éneklés iránti szeretete és a színpadi siker már főiskolai éveiben is megmutatkozott.

Nemrégiben az Index is megírta, hogy Koncz Gábor a legnagyobb titokban házasodott meg. Egy interjúban árulta el, hogy párjával hét évvel ezelőtt mondták ki a boldogító igent az oltár előtt. A színész korábban több interjúban is beszélt már párjáról, de rendszerint pusztán párjaként vagy „társaként” hivatkozott rá, nem feleségként vagy házastársként. A pár azt is elmondta, hogy házasságukban a hagyományos szereposztást követik.