Az Instagram és a Threads integrációja mélyül

Az Instagram és a Threads szolgáltatások közötti integráció tovább erősödik, a Meta pedig ezzel még jobban összekapcsolja a két platformot.

Az Instagram, amely 2010 októberében indult, és 2012-ben került a Meta (akkor még Facebook) tulajdonába, az évek során több mint egymilliárd felhasználót vonzott, és számos új funkcióval bővült. A Meta tavaly indította el a Threads nevű szolgáltatását, amely egy Twitter-alternatívaként funkcionál, és szorosan összefügg az Instagrammal, hiszen az Instagram-fiókkal lehet belépni.

A Threads, amely az androidos és iPhone készülékeken is elérhető, elsősorban a szöveges megosztásokra és párbeszédekre koncentrál, bár lehetőséget biztosít fotók és videók posztolására is. A TechCrunch információi szerint a Meta most még szorosabbra fűzi a két alkalmazás közötti kapcsolatot, lehetővé téve az Instagram-felhasználók számára, hogy bejegyzéseiket gombnyomás nélkül megosszák a Threads-en is.

Ez a keresztküldési funkció egyelőre csak iPhone-okon érhető el, és csak korlátozott számú felhasználó számára. A keresztposztolás beállításai között szerepel az opció, hogy egyetlen bejegyzés vagy minden poszt megosztható legyen a két közösségi alkalmazás között. Amikor a felhasználók az Instagram-bejegyzéseiket „keresztbe küldik”, a feliratok a szálbejegyzés szövegévé válnak, a hashtagek pedig egyszerű szöveggé alakulnak át.

A Meta nyilatkozata szerint a funkció jelenleg nem érhető el a Reels számára, vagy legalábbis nem automatikusan, és azok számára, akik részt vesznek a tesztelésben, de nem szeretnék ezt a lehetőséget, a funkció kikapcsolható.