Deseda-tó: Félmilliárdos beruházás egy új strandért

A kaposvári önkormányzat félmilliárd forintot fordít a Deseda-tóhoz homokos strand kialakítására és a környék fejlesztésére.

A kaposváriak és a turisták egyre nagyobb számban látogatják a Deseda-tavat, ezért a városi önkormányzat úgy döntött, hogy fejlesztéseket hajt végre a következő másfél évben. A tervek szerint egy homokos strandot hoznak létre, amelynek költségei elérhetik a 570 millió forintot.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere elmondta, hogy a beruházás magában foglalja egy iszapot felfogó kőgát építését is, amely javítani fogja a víz minőségét. Emellett a vízi mentés feltételeinek javítására és a fahidak felújítására is sor kerül.

A polgármester hozzáfűzte, hogy a vízügyi hatóság engedélyével megvalósuló projekt része egy nagyobb, mintegy 5 milliárd forintos fejlesztési programnak. Ebben a programban már megvalósult többek között egy Fekete Istvánról elnevezett látogatóközpont, bicikliút és parkolók építése, a büfésor átalakítása, a csónakház felújítása, valamint a kemping kivitelezése is folyamatban van.