Magyar Péter reagált a Facebookon arra, amit Gulyás Gergely a Kormányinfón mondott, miszerint „nem fér bele a barátságba, ha fenyegetnek”.

Tisztelt Miniszter Úr, Kedves Gergő, 

Állításaiddal ellentétben, soha nem fenyegettelek semmilyen ügyben. Ez rágalmazás. Ha ilyet írtam neked, felhatalmazlak, hogy hozd nyilvánosságra. 

Te 2023 nyarán (írásban) jelezted, hogy az állami megbízásaimat a volt feleségem ilyen irányú döntése esetén tarthatom meg. Habár korábban még azt mondtad, hogy egy gyors/zökkenőmentes válás esetén természetesen semmi nem változik. Ez inkább hangzik burkolt fenyegetésnek. 

Merem remélni, hogy Magyarországon az állami vezetői pozíciókat szakmai alapon osztják és az én esetem csak egy sajnálatos kivétel volt. 

Állításoddal ellentétben a KEHI vizsgálat, rendkívüli, be nem jelentett vizsgálat volt. Egy ilyen vizsgálatról csak két ember dönthetett. Rendőrök álltak a Diákhitel Központ előtt és közölték az intézkedő KEHI vizsgálók, hogy ha nem bocsátom rendelkezésre a laptomomat, akkor rendőri intézkedésre kerül sor. Erről téged és több kormánytagot is azonnal tájékoztattam. Aznap kormányülés volt…ha esetleg nem emlékeznél, átküldöm az sms-em erről.

De egy sokkal fontosabb téma: megköszönném, ha a magyar közélet megtisztulása érdekében befáradnál velem a Központi Nyomozó Főügyészségre egy az egész országot felkavaró büntetőügyben tanúskodni. Úgyis rég találkoztunk.

– írta Magyar.

A kegyelmi botrányba belebukott Varga Judit volt férje korábbi posztjában megerősítette, hogy elrendelték a nyomozást néhány általa felhozott ügyben. Hozzátette:

2 napja Havasi Berci még azzal szédítette az országot, hogy reménytelen helyzetben lévő kétségbeesett ember próbálkozásaival nem foglalkoznak. Azóta a propagandistáik két nap alatt elégettek 20 millió forintot a lejáratásomra, és a hecckampányba néhány levitézlett “zenészt” is bevontak.