Apránként eltűnt egy ház Miskolcon

Miskolcon, a Magashegyen történt egy szokatlan eset, amikor ismeretlenek fokozatosan bontották le és vittek el egy házat. A tulajdonos feljelentést tett, de a tettesek kilétéről egyelőre nincs információ.

Egy miskolci házat ismeretlenek apró darabokban szétszedtek és hordtak el néhány hónapja. Elsőként a tető került eltávolításra, aztán a gerendák, ajtók, és végül a téglák is követték, csupán a tűzfal maradt meg. A tulajdonos nem lakott ott, és csak ritkán látogatta az ingatlant, ami lehetővé tette a lopást.

A telek jelenleg törmelékkel és hulladékkal van tele. A tulajdonos a TV2 Tények műsorában elmondta, hogy a házat szerette volna értékesíteni, de a jelenlegi állapotban ez már nem lehetséges. A tolvajok több millió forintos kárt okoztak, a házat körülbelül 5 hónapja bonthatták le.

Az ingatlan tulajdonosa szerint szülei életműve volt a ház, és ő maga is szerette volna azt értékesíteni, de most már úgy véli, hogy a ház értéktelenné vált. A tulajdonos a Tényeknek azt mondta, nagyon megviselték a történtek, nem is a ház piaci ára, hanem annak eszmei értéke miatt.

A rendőrségen tett feljelentés után sem tudni, kik lehetnek a felelősök a ház eltűnéséért. A tulajdonos kevés esélyt lát arra, hogy a tolvajokat elkapják. Egy ügyvéd a Tényeknek nyilatkozva kiemelte, hogy bár ritka az ilyen típusú lopás, a ház eltulajdonítása is ugyanúgy lopásnak minősül, mint bármely más tárgyé.

Borbély Zoltán ügyvéd hozzátette, hogy egy egész ház ellopása rendkívül szokatlan, de az eset bizonyítja, hogy bármi megtörténhet. A ház értékét végül szakértők fogják meghatározni.

Nem ez az egyetlen furcsa eset, amely mostanában Miskolcon történt: a város belvárosában szombat kora délután egy kígyó is elszabadult. Egy helyi lakos videóra vette, ahogy a hüllő a József Attila utcai társasház bejárati ajtaja előtt kóborol. A közösségi médiában megosztott videó alatt több hozzászóló is állította, hogy csupán egy ártalmatlan siklóról van szó, ám ez nem nyugtatott meg mindenkit.