2024.02.22., csütörtök - Gerzson
Budapest: 3o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Decemberben ismét hazánkba látogat Erdogan

frisshirek.hu | 2023. november 28. - 09:30
Decemberben ismét hazánkba látogat Erdogan

Erdogan török elnök a Stratégiai Tanács ülésére jön Budapestre, azonban „a látogatás másik programja a magyar-török diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulója lesz, amelyet a két ország a december 18-án kezdődő, egy éven át tartó magyar-török kulturális évaddal ünnepel” – közölte Havasi Bertalan az atv.hu kérdésére.

A török ipari és kereskedelmi miniszter a török Dailay Sabah-nak azt mondta: Recep Tayyip Erdogan török elnök december 18-án várhatóan Budapestre utazik a Magyar-Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács ülésére, mely az augusztus 20-án megkezdett budapesti tanácskozás folytatása lesz.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az atv.hu kérdésére megerősítette az Erdogan-látogatást, és hogy a Stratégiai Együttműködési Tanács ülésére érkezik a török elnök. Ugyanakkor azt is közölte:

a látogatás másik programja a magyar-török diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulója lesz, amelyet a két ország a december 18-án kezdődő, egy éven át tartó magyar-török kulturális évaddal ünnepel 

– írja a portál.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan török elnök kezet fog kétoldalú megbeszélésükön Asztanában 2023. november 2-án. 
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán