2024.02.22., csütörtök - Gerzson
Budapest: 3o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Hálapénzt elfogadó orvos bukott le Nyíregyházán

Zimon András | 2023. november 26. - 18:00
Hálapénzt elfogadó orvos bukott le Nyíregyházán

Rendszeresen hálapénzt elfogadó főorvost kaptak el Nyíregyházán, aki a rákos betegek kemoterápiájáért is pénzt kért.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának nyomozói tetten értek egy főorvost és egy asszisztenst, akik a kórházban nyújtott egészségügyi ellátásért rendszeresen készpénzt fogadtak el, és üzletszerű vesztegetés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított ellenük. A nyomozók a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján kedden, a munkahelyükön érték tetten, hozta le az RTL híradója

A gyanú szerint a 60 éves főorvos és az 59 éves asszisztens több alkalommal fogadtak el betegektől, illetve azok hozzátartozóitól hálapénzt a kórházban nyújtott egészségügyi ellátásért, miközben állami egészségügyi jogviszonyban jártak el. Gyanúsítotti kihallgatásuk után őrizetbe vették őket és nem jogerősen 4 hónap bűnügyi felügyelet alá helyezték őket. A nyomozás a teljes körű felderítéssel folytatódik és mint a police.hu fogalmaz, várható, hogy a vesztegető oldalon állók jelenlegi létszáma bővülni fog. Az RTL Híradójának a megyei rendőrség azt a tájékoztatást adta, az orvosnál 18 esetről, asszisztensénél 11 esetről tudni, előbbi 5 és 10 év közötti büntetési tételre számíthat elmarasztaló ítélet esetén. A műsor értesülése szerint az orvos a rákos betegek kemoterápiás ellátásáért is pénzt kért. Ez nem az első eset, hogy a szabolcsi hatóságok lecsapnak egy orvosra: nyáron egy magyar-külföldi kettős állampolgár főorvost értek tetten hasonlóan, ott nyolc eset szerepelt a vádban. Az RTL Híradójában most az hangzott el, amiatt az eset miatt lényegében ellehetetlenült a kardiológiai szakrendelés a fehérgyarmati kórházban.

De a vármegyében játszódott az az eset is, amikor – még májusban – egy budapesti nő szexuális aktus felajánlásával vett rá egy nyíregyházi háziorvost, írjon fel neki olyan fogyasztó hatású gyógyszert, amelyet csak cukorbetegek kaphatnának.

Fotó: MOK