Ahogyan arról már beszámoltunk, alig pár nap alatt telt be a Gattyán György és üzlettársa, Huszár Viktor által életre hívott Magyar Vállalkozói Akadémia (MVA) első kurzusa, így már a második alkalmat indították november 25-én.

A szombati rendezvény különlegessége volt, hogy az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb befektetője, a budapesti Ritz-Carlton és InterContinental luxushotelek tulajdonosa is előadott rajta. Khalaf Ahmad Al Habtoor építtette a világ első 7 csillagos szállodáját, a Burdzs Al Arabot. A dubaji üzletember a Docler Holding fővárosi irodaházában egyebek között a mesterséges intelligencia munkaerőpiaci hatásairól beszélt, de a tehetős emberek filantróp tevékenységére is kitért.

A jómódú embereknek vissza kell adniuk a vagyonukból a társadalom elesett rétegeinek 

- hangsúlyozta a legbefolyásosabb és leggazdagabb arab üzletemberek között számon tartott előadó.

Az Akadémiát egymilliárd forintos kezdőalappal hirdették meg, hogy az oktatók elméleti és tapasztalati tudásának átadásával segítsék a vállalkozó szellemű érdeklődőket saját céljaik elérésében. 

Az egymilliárd forint az újító jellegű ötletek, az innováció iránti elkötelezettség, a progresszív gondolkodás fundamentuma, és ebben olyan innovátorok/feltalálók részesülhetnek, akik elvégzik az MVA alap-, középfokú és mesterképzését, és konkrét terveket készítenek vállalkozásuk megvalósítására, de nem rendelkeznek az ahhoz szükséges anyagi forrással

- mondta el a frisshireknek Gattyán György üzletember.

Az alapítók célja, hogy a képzés és finanszírozás által olyan prosperáló vállalkozók és vállalkozások jöjjenek létre, amelyek segítik beindítani Magyarország gazdasági motorját.

Az MVA előadói között olyan ismert üzletembereket és marketing specialistákat találunk, mint

  • Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója,
  • Heller Gábor, a Bónusz Brigád társalapítója,
  • Vízy András kommunikációs szakember, korábbi műsorvezető,
  • Poteczki Imre, a divatvilágból ismert Saxoo International ügyvezetője,
  • Tóth Mihály marketingszakértő, az Ökumenikus Egyház alapítója és vezetője
  • vagy akár Tóth Máté, ismertebb nevén Tibi atya.

Természetesen az MVA alapítói, Gattyán György és Huszár Viktor - aki egyebek között közgazdász, biztonságpolitikai szakértő, a teqball műszaki ötletgazdája - is részt vesznek az oktatásban.

Az MVA januári, harmadik képzésére még egy világhírű üzletember, az Adidas cég létrehozójának unokája is meghívást kapott. Alex Dassler azon túl, hogy a családi vállalkozást viszi tovább, nemzetközi befektetőként is elismert, éves szinten mintegy 10 milliárd forintos alappal keres kezdő vállalkozásokat. Az eddigi magyar előadókon kívül Perényi András, a Webshippy Fulfillments társalapítója és ügyvezető igazgatója is oktat majd az Akadémián.

Fotó: Frisshirek