2024.02.22., csütörtök - Gerzson
Budapest: 4o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Varga Judit: a tankok átfordulnak Lengyelország felől Magyarország irányába

frisshirek.hu | 2023. november 14. - 08:30
Varga Judit: a tankok átfordulnak Lengyelország felől Magyarország irányába

A budapesti Szuverenitás konferencián hangsúlyozta, hogy bizonyos kérdésekben soha senki nem dönthet a magyarok helyett.

Varga Judit szerint a szuverenitás annak a kijelölését jelenti, hogy hol a határ állam és állam, valamint állam és nemzetközi szervezet között az önrendelkezés és a szabadság kérdésében. Az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke erről hétfőn beszélt Budapesten a Századvég Alapítvány által szervezett Szuverenitás konferencián, amelyről a 24.hu tudósított.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy vannak olyan kérdések, amelyekben soha senki nem dönthet a magyarok helyett, ilyen például a migráció, továbbá a házasság és a család témája.

Brüsszelben mégis ezekről és még ezeknél is súlyosabb kérdésekről – mint a háború és béke – akarnak a magyarok helyett dönteni

– mondta.

Az Európai Unió a szerződéses keretek és a jog betartása helyett politikai ízlések és preferenciák, önkényes értékválasztások alapján definiálja a határokat az uniós kompetenciák és a tagállamok kizárólagos hatáskörei között. Márpedig csak azért, mert bizonyos politikai többség szerint helyes a migráció, attól ez az értékválasztás, érzés nem írhatja át a szigorú nemzetközi jogi szerződésekben lefektetett tagállami hatásköri szabályokat

– jelentette ki.

Varga Judit szerint Magyarországnak mindennap meg kell harcolnia a szuverenitásért országhatáron kívül és belül: küzdenie kell a külső nyomás és befolyásszerzés ellen, miközben az ország érdekeit érvényesíti a nemzetközi arénában.

Mindeközben pedig határokon belül az idegen érdekek kiszolgálóinak támadásait kell visszaverni, akik álcivil hálózatok és guruló dollárok segítségével próbálják aláásni a magyarok önrendelkezését

– fogalmazott.

A politikus kitért a lengyel választási eredményekre is. Szerinte Lengyelországban a brüsszeli alapértelmezett demokráciát kezdik beállítani, amely nem más, mint hogy a politikai többséget sok kicsi politikai kisebbség győzze le, amelyeket csak a kormányzópárt elleni gyűlölet tart össze. Fontos kérdésekben azonban annyi különbség van köztük, amely problémát okoz majd a működésben. A cél pedig épp ez, mert így könnyű megsérteni egy ország szuverenitását, behatolni egy ország saját cselekvőképességébe – mondta.

Épp ezért érdemes megbecsülni, hogy nálunk egy nagy flotta minden hajója egy irányba tart, ezáltal sérthetetlen az ország

– vélekedett Varga Judit.

Mindazonáltal arra figyelmeztetett, hogy

tavasszal hatalmas küzdelmeket kell vívnia Magyarországnak, mert a tankok átfordulnak Lengyelország felől Magyarország irányába, ugyanazt a receptet akarják majd alkalmazni, és csak rajtunk múlik, hogyan tudunk ellenállni ennek.