A miniszterelnök az alkalomhoz illő ruhában tárgyalt a kazah elnökkel. Orbán Viktor ugyanis jelenleg Kazahsztánban tartózkodik, méghozzá a Türk Államok Szervezetének találkozóján van. A magyar delegáció, melynek tagja Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Varga Mihály pénzügyminiszter is, tárgyalásokat folytat Kaszim-Zsomart Tokajev államfővel, Alikhan Szmailov miniszterelnökkel és Jerlan Kosanov parlamenti elnökkel, írta meg a HVG

A miniszterelnök mindeközben meglepő ruhában mutatkozott: kazah népi kucsmát, hozzá illő kabátot és sálat vett fel. Készült róla fénykép is ebben a szettben, amit „Közeleg a tél" felirattal ellátott posztban osztott meg. (A Winter is coming a Trónok harcából lehet ismerős.)

Orbán a találkozón kulcskérdésnek nevezte Magyarország energiaellátását, és megjegyezte, nekünk fontos, hogy kőolajat most már nemcsak Oroszországból, hanem Kazahsztánból is tudunk szállítani. Ennek a mértéke egyelőre nem nagy, de a csatornákat megnyitották, és az ország biztonsága szempontjából ez nagy előrelépés – tette hozzá. 

fotó: Orbán Viktor FB page