A magyar kormány továbbra is ellenzi az eutanáziát, ennek megerősítéséért 14 oldalas ellenkérelmet nyújtott be a strasbourgi bíróságnak, számolt be róla Karsai Dániel alkotmányjogász, aki a méltóságteljes halálért küzd.
A kormány arra kéri a bíróságot, hogy nyilvánítsa elfogadhatatlannak a kérelmet vagy állapítsa meg, hogy az alkotmányjogász jogai nem sérültek a megadott pontokon.

A magyar államot Tallódi Zoltán, az Igazságügyi Minisztérium Emberi Jogi Főosztályának főosztályvezetője képviseli az ügyben - írja a Telex nyomán az mfor.hu. Ráadásul Tallódi szerint a bíróság a Pretty kontra Egyesült Királyság ügyben már válaszolt Karsai összes felvetésére.
Karsai Dániel azt írja a Facebook-oldalán, hogy a bíróság kétnaposra bővítette a tárgyalást; szakértőket is meghallgatnak és két szervezetnek, a Dignitasnak és a European Centre for Law and Justice-nak is megengedte a beavatkozást, azaz írásbeli észrevételek benyújtását.

Karsai Dániel mellett még nagyon sokan vannak hazánkban is, akik a méltóságos halál mellett döntenének. A róluk szóló riportunk a frisshirek.hu hasábjain olvasható.