A Budapesti IX. kerületi ügyészség vádat emelt két ferencvárosi szurkolóval szemben, akik több társukkal együtt tavaly október 13-án, a Groupama Arénában rendezett FTC–Crvena Zvezda Európa-liga-mérkőzés előtt rátámadtak vendégdrukkerekre.

A vádirat szerint a stadion előtti szervizútra érkezett egy taxi az utasaival, akik szerb szurkolók voltak. Ezt meglátva a magyar drukkerek közül többen – köztük a vádlottak – odarohantak a taxihoz, hogy abból az utasokat kirángassák és bántalmazzák.

A taxi mindkét hátsó ajtaját kinyitották, és megpróbálták a bent ülőket kihúzni az autóból, miközben többször ütöttek és rúgtak is feléjük.

Az egyik vádlott ezután több társával együtt felnyitotta a taxi csomagtérajtóját, és onnan próbálták elérni a hátsó ülésen ülő szerbeket. De a taxisofőrt sem kímélték: a másik vádlott a vezető ülés lehúzott ablakán keresztül ököllel ütött felé – áll az ügyészség közleményében. 

A támadást csak akkor hagyták abba, amikor a mérkőzést biztosító rendőri egységek a helyszínre érkeztek.

Az ügyészség a két férfit nyilvános rendezvényen csoportosan elkövetett garázdasággal vádolja. Arra tettek indítványt a vádiratban, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével szabjon ki a két férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést, és határozott időre tiltsa el őket a Magyar Labdarúgó Szövetség és az Európai Labdarúgó-szövetség által Magyarországon megrendezésre kerülő futballmérkőzések látogatásától.

Forrás: Ügyészség