A Fradi kéziedzője szerint Lekic és Klujber világklasszis teljesítményt nyújtott

Bár az FTC női kézilabdacsapata elszenvedte szezonbeli első bajnoki vereségét Győrben, a kétgólos különbség ellenére is örömükben volt részük, mivel az egymás elleni eredmények alapján közel kerültek az aranyéremhez.

Az FTC vezetőedzője, Allan Heine a 32-30-ra végződött mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy bár a győriek játékát nehéz kontrollálni, és a 32 kapott gól soknak tűnhet, úgy érezték, hogy jól védekeztek a találkozón. Heine hozzátette, hogy egy ilyen hőfokú mérkőzésen nehéz a kontrollt hatvan percen át fenntartani, de összességében jól megoldották a feladatot. A kétgólos vereség ellenére elégedettek voltak, mivel az első meccs megnyerésével gyakorlatilag győzelemmel ér fel számukra ez az eredmény.

Andrea Lekic és Klujber Katrin teljesítményét világklasszis színvonalúnak értékelte a dán szakember, ami vegyes érzéseket váltott ki a csapatból, de összességében elégedettséggel töltötte el őket.

A Győri Audi ETO KC-t irányító Per Johansson szerint a Ferencváros támadásban nagyon jól játszott, de a hétgólos győzelemhez szükséges jobb védekezést nem tudták megvalósítani. Johansson kiemelte, hogy a 32 dobott gól jó szám volt, de a technikai hibák miatt nem sikerült elérniük a kívánt hétgólos különbséget, ami csalódottságot okozott számára, bár összességében ő is elégedett volt a csapat teljesítményével. Megjegyezte, hogy Andrea Lekic ellen emberfogást alkalmaztak, de ő okosan oldotta meg ezeket a helyzeteket.

A bajnokság állása szerint a Győri Audi ETO KC 23 forduló után 42 ponttal áll az élen, míg az FTC-Rail Cargo Hungaria szintén 42 ponttal, de egy kevesebb lejátszott mérkőzéssel a második helyen található. A DVSC Schaeffler 40 ponttal a harmadik, míg a Mosonmagyaróvári KC 36 ponttal a negyedik helyen áll.

A két csapat hátralévő mérkőzései között az FTC-nek még négy, míg a Győrinek három találkozója van hátra a bajnokságban. Az FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzései sorrendben: NEKA, Alba Fehérvár KC, Vasas SC és a DVSC SCHAEFFLER ellen lesznek. A Győri Audi ETO KC a Vasas SC, a DVSC SCHAEFFLER és a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapataival mérkőzik meg.