Nem ismerte be a bűnösségét a szerda délután megtartott előkészítő ülésen az a 62 éves nő, aki a vád szerint 107 macskával és egy kutyával élt együtt Kőbányán egy 73 négyzetméteres lakásban. A macskák közül több elpusztult, a kutyánál pedig egy fertőzés miatt olyan betegség alakult ki, ami miatt el kellett őt altatni. Az ügyészség a nőt állatkínzással vádolja. Az ügyész egy év szabadságvesztést és két év közügyektől eltiltást indítványozott ellene. A védelem szerint az állatokat K. J. nem hanyagolta el, ennek igazolására tanúk idézését kezdeményezték.

Az ügyész az előkészítő ülés elején ismertette a vádiratot. Eszerint K. J. az állatokat elhanyagolta, tisztántartásukról nem gondoskodott, emiatt az állatoknál rühesség alakult ki. Az ügyészség szerint K. J. bezárva tartotta a macskákat az ürülékkel szennyezett lakásban. Az ügyészség szerint az elhanyagolás különös szenvedést okozott az állatoknak.

Ezután K. J. vallomása következett, aki elmondta, hogy korábban nagyon sok állatnak segített, soha nem éheztette az állatait. Szerinte az állatvédők tették ki kínzásnak a macskáit és a kutyáját, mikor megpróbálták a lakásában összeszedni az állatokat. Azt mondta, évekig öngyilkos akart lenni a történtek után.

Ez egy gyilkosság! Ez egy undorító hazugság és gyilkosság egy ilyen nemes állatot ilyen bánásmódban részesíteni. A szemem láttára hurkot raktak rá és ráncigálták, a kutya ordított. Amit velem csináltak és az állataimmal, az egyszerűen...leírhatatlan! Én öngyilkos akartam lenni!

– mondta.

Elmondása szerint miután elvitték tőle az állatokat, őt a pszichiátriai osztályra vitték. A pszichiátrián nem állapítottak meg nála kóros elmeállapotot. 

Az ügy már négy éve húzódik, ugyanis a nő lakásán még 2019-ben tartottak hatósági razziát. Az előkészítő tárgyalást idén márciusban tartották volna, de a tárgyalást el kellett halasztani.

Fotó: Facebook