Kegyetlen sorsra juttatta kutyáját egy mezőnyárádi férfi

Egy mezőnyárádi férfi felakasztotta ötéves, bullterrier jellegű kutyáját egy fára, mert már nem volt szüksége rá, az állat megfulladt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján a 49 éves gyanúsított a rendőrségi kihallgatáson elmondta, hogy először humánusabb módszert próbált alkalmazni az állat elhelyezésére, amelyet egy ismerőse hagyott nála, de mivel nem talált megoldást, ezért döntött a drasztikus lépés mellett.

Az eset kapcsán az illetékes hatóságok állatkínzás miatt indítottak büntetőeljárást a férfi ellen.

A Szurkolók az Állatokért Alapítvány a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra a brutálisan megkínzott kutya holttestéről készült fotókat. A kínhalált halt négylábúra Mezőnyárádon felakasztva találtak rá 2024. április 21-én este 7 óra körül.

A nyomravezetőnek 100 ezer forintot ajánlott fel a csoport egyik tagja, ám az adakozás rövidúton hatalmas mértéket öltött: mindössze néhány óra alatt közel egymillió forintot dobtak össze a feldühödött követők a tettes felkerítésére.

A posztot közzétevő férfi beszámolója alapján még aznap este elfogták a feltételezett elkövetőt, aki egy Mezőnyárádon élő férfi volt.

Ezt megerősítette a rendőrség hétfőn megjelent híre, melyben azt írták: állatkínzás miatt folytat eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság egy 49 éves mezőnyárádi férfival szemben, aki a gyanú szerint 2024. április 21-én este 7 óra körül Mezőnyárád külterületén felakasztotta egy fára körülbelül ötéves, bullterrier jellegű kutyáját. Az állat megfulladt.

A férfit még aznap este kihallgatták, a védekezésében többek között elmondta, hogy próbált humánusabb módon megszabadulni másfél éve ismerősétől nála hagyott, de nem kívánt kutyától, azonban nem jutott eredményre, ezért választotta a drasztikus megoldást.

A kutya holttestéről készült megrázó képeket erős idegzetűeknek sem ajánlott megtekinteni.