Vilmos herceg feleségéről, Katalin hercegnéről számolt be

Vilmos herceg a Scilly-szigeteken tett hivatalos látogatása során osztott meg pozitív híreket feleségéről, Katalin hercegnéről, aki rákbetegséggel küzd. A herceg megerősítette, hogy felesége jól van.

A walesi herceg, aki 41 éves, a St Mary's Community kórházba érkezett május 10-én, pénteken, ahol Tracy Smith kórházi adminisztrátor érdeklődött Katalin hercegnő állapota felől. Vilmos herceg válaszában megerősítette, hogy felesége "jól van, köszönöm" . A herceg hozzátette, hogy a három közös gyermekük, György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg is jól vannak, de sajnálattal vették tudomásul, hogy nem kísérhették el apjukat a Scilly-szigetekre, mivel iskolai kötelezettségeik miatt otthon kellett maradniuk .

A Scilly-szigetek a királyi család számára kedvelt kirándulóhelynek számítanak, ahol a hercegi pár és gyermekeik korábban már többször is időt töltöttek, például kerékpározás közben Tresco környékén . Vilmos herceg számára ez a helyszín különösen kedves, hiszen gyermekkorában édesanyjával, Diana hercegnővel, édesapjával, Károly királlyal és öccsével, Harry herceggel is töltött itt időt .

A királyi család tagjaként Vilmos herceg közéleti feladataihoz tért vissza ezzel az úttal, miután nyilvánosságra került felesége betegsége. Egy korábbi közeli forrás szerint a People magazinnak Vilmos számára kiemelten fontos, hogy támogatást nyújtson feleségének és gyermekeinek ebben a nehéz időszakban .