Közmunkára ítélte a bíróság a DK politikusát

A Demokratikus Koalíció (DK) közölte, hogy Mészáros Dávid DK politikust közmunkára ítélte a bíróság, mert a pedofilbotrány kapcsán kérdezte az Orbán-kormány tagjait.

A soproni rendőrkapitány feljelentése alapján a bíróság első fokon "gyülekezési törvénnyel való visszaélés" miatt hozott ítéletet Mészáros Dávid ellen. A DK politikusa a kegyelmi botrány kirobbanása után próbált kérdéseket feltenni a kormányülés soproni helyszínének közelében az Orbán-kormány tagjainak, köztük Orbán Viktor miniszterelnöknek is. A Demokratikus Koalíció ezt egy közleményben tette közzé.

A közlemény szerint Mészáros Dávidot többek között azért ítélték közmunkára, mert arról érdeklődött az Orbán-kormány embereinél, hogy "legközelebb melyik pedofil bűnözőt akarják szabadon engedni, vagy milyen gyermekbántalmazási ügyeket tussoltak még el a bicskei pedofilügyön kívül".

A DK politikusa természetesen fellebbez a döntés ellen, amely szerinte a szólás- és gyülekezési szabadságot alapvetően csorbítja. "Nem nyugszom bele, hogy Magyarországon a pedofilsegítőknek elnöki kegyelem jár, a bíróságok pedig azokat ítélik el, akik felemelik szavukat az orbáni pedofilhálózat ellen" – nyilatkozta Mészáros Dávid, kiemelve, hogy a DK nem fogja hagyni, hogy az ország megfeledkezzen a kegyelmi botrányról.

Mészáros Dávid hozzátette, hogy az Orbán-kormánytól való félelmük miatt a magyarok haragjától tartanak, de a DK "azt az Orbán-kormány fejére fogja olvasni, újra és újra, addig a napig, amíg el nem tűnnek az ország éléről". A politikus sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítették.