Dina Márton megőrizte a fehér trikót a Tour de Hongrie negyedik szakaszán

A belga Thibau Nys nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszát, míg Dina Márton továbbra is a legjobb magyar versenyzőként viseli a fehér trikót.

Szombaton került megrendezésre a Tour de Hongrie idei kiadásának talán legkiszámíthatatlanabb etapja. A kerékpárosok a fővárosi Hősök teréről vágtak neki az Etyekig vezető, 1451 méter szintkülönbséget tartalmazó 167 kilométeres útnak. A mezőnyt egy hétfős, magyar versenyző nélküli szökés vezette, amelyet a főcsoport másfél perces távolságra engedett. A szökés két kilométerrel a cél előtt zárult le, amikor a Lidl-Trek csapatának belga kerékpárosa, Thibau Nys, aki Kékestetőn is diadalmaskodott, Etyeken is elsőként haladt át a célvonalon. Dina Márton a legjobb magyar versenyzőként őrzi meg a fehér trikót az összetett versenyben.

A Tour de Hongrie záró szakasza vasárnap kerül megrendezésre, amely Siófok és Pécs között húzódik, és a 2341 méter szintkülönbségével várhatóan meghatározó lesz az összetett verseny szempontjából. A 173 kilométeres etap így nem csak a szakaszgyőztes, hanem az összetett győztes szempontjából is kiemelkedő jelentőségű.

Az eseményt az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

A kékestetői befutó után az etyeki hegyi sprintben is győzött, és továbbra is őrzi a sárga trikót. Nys a győzelemmel 14 másodpercre növelte az előnyét a második helyezett Diego Ulissi mögött. A szakaszon Marc Hirschi lett második azonos idővel, a harmadik helyen pedig Yannis Voisard, a Tudor bringása ért célba. Összetettben Nys mögött Hirschi és Emmanuel Buchmann áll előtte.

A magyarok közül Fetter Erik is a mezőny első felében érkezett meg az etyeki célba, és elégedetten nyilatkozott a szakasz után.

Eredmények:
4. szakasz, Budapest-Etyek 162 km
1. Thibau Nys (belga, Lidl-Trek) 3:33:02
2. Marc Hirschi (svájci, UAE) azonos idő
3. Yannis Voisard (svájci, Tudor Proc Cycling) azonos idő

Összetett:
1. Thibau Nys (belga, Lidl-Trek) 15:42:33
2. Diego Ulissi (olasz, UAE) 14 másodperc hátrány
3. Emmanuel Buchmann (német, Bora-Hansgrohe) 16 mp. h.