Tisza-híd lezárás és szamurájkardos támadás

Augusztus 12-től várhatóan egy hónapon át félpályás lezárásra kell számítani a 4-es főút szolnoki szakaszán található Szent István Tisza-hídon, míg a Debreceni Járásbíróság egy hónapra letartóztatta azt a férfit, aki szamurájkarddal támadt a rendőrökre.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a híd karbantartása miatt a forgalmat jelzőlámpa irányítja, és a megváltozott forgalmi rendről táblák figyelmeztetnek. A híd Debrecen felőli végén a meghibásodott dilatációs szerkezet cseréje miatt korlátozzák a forgalmat, ami a híd tágulását kezeli. A munkálatok során torlódásokra lehet számítani, és augusztus közepén egy éjszakára teljes útzár is várható, amikor az új dilatációs szerkezetet emelik be. Ekkor a teherautóknak az M4-es autóutat jelölik ki terelőútként.

A közlekedőknek javasolt, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről az Útinform weboldalon vagy más közösségi autós alkalmazásokon, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Egy másik eseményben a Debreceni Járásbíróság egy hónapra letartóztatta azt a férfit, aki ittas állapotban szamurájkarddal támadt a rendőrökre egy észak-alföldi településen. A Központi Nyomozó Főügyészség szerint a rendőrök eredetileg csak felvilágosítással kívánták lezárni az intézkedést, de a férfi egy 60 centiméter pengehosszúságú karddal tért vissza a házból és a rendőrök felé indult.

A rendőrök többször is felszólították, hogy tegye le a fegyvert, de a férfi nem tett eleget a felszólításnak. Végül a rendőrök gázsprayt alkalmaztak, amikor a férfi továbbra is fenyegető magatartást tanúsított.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, és gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. A büntetlen előéletű elkövető, aki beismerő vallomást tett, védőjével együtt fellebbezett a bíróság végzése ellen.