Kegyetlen körülmények között készülnek a kedvenc állatos fotóink

A közösségi médiában nagy népszerűségnek örvendenek az állatos képek és videók, különösen azok, amelyek vadállatokat ábrázolnak emberközeli helyzetekben. Azonban a háttérben gyakran brutális valóság húzódik meg, mint ahogy azt a Triple D állatfarm esetében is leleplezték, ahol az állatokat szűk, betonozott kennelekben tartják, és sokuk sosem hagyhatja el ezt a területet.

Heather Keepers, a Triple D állatfarm egykori dolgozója, aki éveken át volt a hely első számú kiképzője, szoros kapcsolatot ápolt az ott élő állatokkal. A farm állatokat idomít arra, hogy fotózásra vagy filmjelenetekhez megfelelően viselkedjenek. Keepers kezdetben azt remélte, hogy a farm örököseként megszüntetheti az állatok számára káros körülményeket, ám végül ráébredt, hogy ez csupán vágyálom. Egy tragikus esemény, egy szeretett farkasának halála után úgy döntött, hogy cselekedni kell, és kapcsolatba lépett Melissa Groo természetfotóssal, hogy közösen felhívják a figyelmet a farm gyakorlatára.

A Rolling Stone magazinban megjelent cikkben Keepers és Groo a farm állatkínzó gyakorlatait próbálják napvilágra hozni. A cikk szerint a farmon olyan etikátlan és törvénytelen gyakorlatok is előfordulnak, mint például a tigrisek karmainak illegális eltávolítása, vagy az állatok altatása drága orvosi kezelések helyett.

A vadállatfarmok története a múlt század közepéig nyúlik vissza, és a Triple D több évtizede működik. A farmot egy hegyi oroszlánvadász és fiai alapították, és az évek során olyan nagy nevekkel dolgoztak együtt, mint a Disney, a Nature, a BBC és a National Geographic.

A Rolling Stone megkereste a Triple D vezetőjét, Jay Deistet is, de ő nem volt hajlandó interjút adni, és a lap kérdéseire sem válaszolt.

Az ellenőrzések során hosszú időn keresztül nem találtak problémát a farmon, de 2021-ben egy állategészségügyi tiszt 42 oldalas dokumentációban fejtette ki szakmai aggályait az állatok körülményeivel kapcsolatban. Keepers és Groo továbbra is küzdenek az állatok jövőjéért, és próbálják megakadályozni, hogy a farm veszélyeztetett állatokat vásároljon fel.