Szentkirályi Alexandra kritizálja a budapesti városvezetést

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje szerint a jelenlegi budapesti városvezetésben a szív és a meló is hiányzik, és Karácsony Gergely városvezetési teljesítménye elégtelen.

Interjút adott Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje, ahol kifejtette, hogy a cselekvést előnyben részesíti az üres ígéretekkel szemben. Kritikája szerint Karácsony Gergely, Budapest jelenlegi főpolgármestere, ha városvezetésből kellene érettségiznie, elégtelen bizonyítványt kapna, csupán a dumából és mellébeszélésből jelesre vizsgázna.

Szentkirályi Alexandra szerint a budapestiek elégedetlenek a városban tapasztalható nemtörődömséggel, hanyagsággal, a hatalmas dugókkal, a szeméttel, a kosz és a hajléktalanság problémáival. Úgy véli, hogy a főváros nem a budapestiek érdekeit szolgálja, hanem Karácsony inkább Gyurcsány Ferencnek próbál megfelelni.

A jelölt szerint a fővárosi vezetés hiányosságai közé tartozik a szív és a meló hiánya is. Kiemelte, hogy Karácsony Gergely öt év alatt nem tudott megfelelni a bizalomnak, becsapta a budapestieket, és a választási kampányban is inkább eltereli a figyelmet a saját teljesítményéről.

Szentkirályi Alexandra a harmadik Gyurcsány-kormány összeállásáról is beszélt, említve Draskovics Tibort, Mártha Imrét és más baloldali politikusokat, akik jelenleg fontos pozíciókat töltenek be a városban. Kritizálta, hogy közel másfél milliárd forint közpénzből nem tudnak elszámolni, és a Lánchíd felújításának ügyében is hiányolja a felelősségvállalást.

A közlekedési problémákra is kitért, hangsúlyozva, hogy a fővárosban nem csak autóval, hanem minden módon nehéz közlekedni. Szentkirályi Alexandra szerint a közösségi közlekedésnek valós alternatívának kellene lennie, és a kerékpározás sem biztonságos a városban.

Szentkirályi Alexandráról korábban megírtuk, hogy ő lett a Fidesz budapesti elnöke.