Éheztetett és láncra vert kutyát mentettek meg Veszprém környékén

Egy bakonyi kistelepülésen egy férfi embertelen körülmények között tartotta kutyáját, akit a rendőrség és egy állatvédő egyesület közreműködésével sikerült megmenteni.

  1. január 22-én érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Veszprém környékén egy férfi a családi háza udvarán láncra vert, lesoványodott kutyát tart, és nem biztosít számára elegendő élelmet és vizet. Az állat szenvedésére és a bűncselekmény gyanújára reagálva az Olt-Alom Állatvédő Egyesület segítségével az állatot elszállították és azonnal orvosi ellátásban részesítették. A kutya állapota a megfelelő elhelyezés és gondos ellátás hatására néhány nap alatt javulni kezdett.

A vizsgálat során a kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy a kutya tartási körülményei, a túl rövid lánc, a nem megfelelő mennyiségű és minőségű étel, valamint az állat elhanyagolása miatt az állat állapota romlott, és akár el is pusztulhatott volna.

A rendőrség 2024. április 11-én állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a 58 éves férfit gyanúsítottként. A police.hu beszámolója szerint a nyomozás jelenleg is folyamatban van.

A Veszprémi Rendőrkapitányság egy másik ügyben is eljárt, ahol egy 57 éves helyi panziótulajdonos ellen tiltott adatszerzés bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A férfi 2024 februárjától rejtett kamerákat helyezett el az általa üzemeltetett apartman szobájában, hogy megfigyelje a nála megszálló vendégeket, több esetben erotikus tartalmú felvételeket készítve. A rendőrség videóján látható, hogy a panziótulajdonos a telefonján nézegette a szobában történteket. A gyanúsítottat 2024. április 11-én éjszaka elfogták, majd előállították és gyanúsítottként kihallgatták, a kamerákat és azok alkatrészeit pedig lefoglalták.