M0-s autópályán történt balesetben két Bentley is megrongálódott

Péntek délután az M0-s autópályán egy baleset során két luxus Bentley gépjármű is megsérült, jelentős anyagi károkat okozva. A balesetben részt vett egy Bentayga SUV és egy Flying Spur, valamint további négy személyautó és egy kisteherautó is károsodott.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a ráfutásos baleset a 26-os kilométernél, Nyíregyháza felé vezető oldalon történt. A Bentley Bentayga a szalagkorlátra felszaladt, míg a Flying Spur jobb hátsó kereke természetellenes állásba került. A baleset további résztvevői között volt egy Ford Transit, amelynek futóműve kiszakadt, és egy Fiesta is, ami az út közepén állt meg, nyitott motorháztetővel.

A baleset következtében forgalmi akadályok keletkeztek az érintett útszakaszon. Egy Tiktokra feltöltött videó alapján a közösség tagjai vitatkoznak arról, hogy ki okozhatta a balesetet, egyesek a Ford Fiesta vezetőjét, míg mások a Ford Transitot teszik felelőssé.

A Bentley Bentayga V8-as változatának használt piaci ára 60-70 millió forint körül mozog, míg új állapotban akár 100 millió forintba is kerülhet, attól függően, hogy milyen a felszereltsége. A V6-os hibrid változat hasonló árban van, 449 lóerős motorral. A Flying Spur modell közel 100 millió forintba kerül, a hatliteres W12-es változat 632 lóerővel rendelkezik, de kapható 4,0 literes V8-as és konnektoros hibrid változatban is, amelynek alapját egy 2,9 literes V6-os motor képezi. A másik összetört Bentley, a Flying Spur még használtan is közel 100 millió forintot ér.