Novák Katalin és egy spanyol ezredes találkozója Andalúziában

Az Andalúziai Királyi Lovasiskolában tűnt fel Novák Katalin, Magyarország volt köztársasági elnöke, Ignacio Rosales de Salamanca ezredes, a spanyol honvédelem andalúziai képviselőjének társaságában.

A 24.hu észrevételei szerint Novák Katalin, aki február 10-én mondott le köztársasági elnöki tisztségéről, Spanyolországban, azon belül is az Andalúziai Királyi Lovasiskolában bukkant fel, ahol Ignacio Rosales de Salamanca ezredessel, a spanyol honvédelem andalúziai küldöttségének megbízottjával tett látogatást. Az intézmény a közösségi médiában számolt be a csütörtöki eseményről, ahol Novák Katalin és az ezredes együtt látogattak el. A posztra Ignacio Rosales de Salamancát körülbelül egy évvel ezelőtt nevezték ki. A látogatás során több közös fénykép is készült a volt köztársasági elnökről és a magas rangú katonatisztről, és a volt elnök egy lovat is megsimogatott.

Az Andalúziai Királyi Lovasiskola, ahol a találkozó megtörtént, Spanyolország déli részén, Jerez de la Frontera városában helyezkedik el. A város nemcsak a lovasiskoláról, hanem a környékén termő híres sherry-borszőlőkről is ismert.

Novák Katalin lemondása óta nem jelent meg nyilvánosan sehol, még utódja, Sulyok Tamás beiktatására sem ment el. A lemondását követően kiderült, hogy tavaly áprilisban a pápalátogatás ürügyén elnöki kegyelemben részesítette K. Endrét, a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesét, aki segítette a pedofil igazgatót a rá terhelő vallomást tévő gyerekek kényszerítésében. A legutóbbi hírek szerint háromfős titkárságot igényelt, amely a Szabad György Irodaházban kapott helyet, és igényt tart egy gazdasszonyra is, aki havi 700 ezer forint bruttót keres majd. A volt köztársasági elnökök életük végéig ugyanannyit keresnek, mint a mindenkori államfők: ez a házelnök tiszteletdíjának 1,1-szerese, jelenleg bruttó 5,2 millió forint havonta. A törvény alapján élete végéig háromfős titkárságot alkalmazhat, valamint térítésmentes egészségügyi ellátás és autó illeti meg, sofőrt is ad a rendőrség. Lakást is igényelhetett volna, ezzel azonban nem élt. Novák Katalin titkársága összesen négyfős, a volt köztársasági elnök ugyanis nemcsak személyi titkárt, kommunikációs referenst és titkárságvezetőt, de egy gazdasszonyt is igényelt. A titkárságvezetője havi bruttó 2,4 millió forintot, a két titkársági munkatárs 1 millió illetve 850 ezer bruttót, a gazdasszony pedig havi bruttó 700 ezer forintot keres majd.