Csepeli lakástűz tragédiával és rejtéllyel végződött

Szombat reggel Csepelen egy lakástűz következtében egy ember életét vesztette, majd a nap folyamán ugyanabban a lakásban újra tűz ütött ki.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a tűzoltók három járművel érkeztek a helyszínre, miután reggel hétkor kapták a jelzést a tűzről. A második emeleti lakásban, amely bútorokkal és tárgyakkal volt telezsúfolt, egy ötvenes éveiben járó férfi holttestére bukkantak.

A tűz egy tizenkét négyzetméteres szobában csaptak fel, ahol az ágy és annak környezete égett öt négyzetméteren, és a lakás teljes területét füst borította be. A tűzoltók a mentési munkálatok során harminc lakót kísértek ki a veszélyeztetett épületből, amely a XXI. kerületi Puli sétányon található négyemeletes társasház volt.

Az oltás és a szellőztetés után az épület lakhatónak bizonyult, így az evakuált lakosok visszatérhettek otthonaikba. Azonban a Csepel.info információi szerint szombat kora délután a lakás ismét kigyulladt. A katasztrófavédelem megerősítette, hogy délután negyed kettő körül újabb riasztást kaptak, és a tűzoltók ismét megfékezték a lángokat. A visszagyulladás körülményeit is vizsgálják a tűzvizsgálati eljárás során. Fél kettő magasságára már el is oltották a tüzet, kettő óra után nem sokkal a lakók ismét visszatérhettek a házba.

A tűz keletkezésének okát a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében kívánja kideríteni, és jelenleg mindkét tűzeset okát vizsgálják. A Katasztrófavédelem hangsúlyozta, hogy a nagyobb tüzek és tragédiák megelőzhetők lennének füstérzékelőkkel, melyek a tűz keletkezésekor azonnal hangosan sípolnak és figyelmeztetik az ott élőket.