A „jövő hősei” egy élményszínház keretén belül részeivé válhatnak egy jövőutazásnak, melynek keretén belül 2070-be érkeznek, hogy láthassák, hová jutott a bolygó 50 év alatt.

Az utazás alatt a résztvevőknek a lesújtó statisztikákkal kell felvenniük a harcot, ebben pedig segítségükre lesz két jövőkutató, akik alternatívákat ajánlanak fel a fiatalok számára.

A gyermekek folyamatosan kapcsolatban vannak láthatatlanul is egymással és láthatják, hogy az elfogadott alternatívák hová sodorják a bolygót. Természetesen ebben segítségükre lesz a főnök, aki szintén a Föld megmentésén dolgozik.

A videójátéknak is beillő kalandból természetesen nem hiányozhat majd a negatív influenszer szereplő sem, aki tanácsaival, féligazságaival és gondolataival negatív irányba tereli majd a játékot, nehezítve az alternatívák közötti döntést.

A 75-80 perces játék tapasztalatokkal teli játékos tanulást ígér a 8-16 éves gyermekek számára. A szervezők reményei szerint minden lépés és minden beszélgetés tökéletes lehetőséget nyújt ahhoz, hogy egy olyan generáció nőjjön fel, aki tudatosan vigyáz majd a bolygónkra.

Kiemelt fotó: Pixabay