Nyers vegán életmód: Gyümölccsel és zöldséggel táplálkozik egy anya és gyermekei

Egy 46 éves nő, Pam Johal, aki Southamptonban él, csak gyümölcsöt és zöldséget ad enni 6 és 7 éves gyermekeinek, mivel meggyőződése, hogy az embernek ezeken az élelmiszereken kellene élnie. Johal négy éve váltott nyers vegán életmódra, ami szerinte egészségének és gyermekei viselkedésének javulását eredményezte.

Az életmódváltás oka egy reumás megbetegedés volt, amely miatt Johal úgy döntött, hogy felhagy kedvenc ételei, mint a sajtos tészta és a baconös szendvics fogyasztásával, és helyettük mangót és avokádót kezdett el fogyasztani. A változás pozitív hatással volt egészségére, és gyermekei, Georgie és Henry is követték példáját, akik már nem fogyasztanak tejet, tojást vagy húst, bár az anyai szigor néha enyhül, és Johal ritkán vegán csokoládéval, fagylalttal vagy gumicukorral jutalmazza őket.

Johal elmondása szerint 90 százalékban gyümölcsöt fogyaszt, és soha nem érezte magát jobban, mint most. Energiája olyan, mint egy ötéves gyermeké, és még a húszas éveiben sem volt ilyen jó állapotban. A gyümölcsfogyasztás pozitív hatásait gyermekei is észreveszik, akiket Johal vegán eseményekre is elvisz, hogy többet megtudjanak az ételekről. Az anya szerint gyermekei szeretik az általa készített ételeket és sosem betegek, hiszen a gyümölcs számára gyógyszerként funkcionál.

(via Mirror)