Hatalmas tűz keletkezett az éjjel Moszkvában, az elsődleges jelentések szerint a lángok a város mellett található Cskalovszkij katonai légibázison csaphattak fel, ám más információk szerint egy városi negyedben keletkezett a tűz.

Az orosz hatóságok egyelőre nem szólaltak meg a csapásról, ám egy helyi Telegram-oldalon azt közölték, hogy a tűz egy ipari negyedben keletkezett, és már szinte teljesen eloltották a tűzoltók - írta meg az Index. Meg nem erősített információk szerint egy kétemeletes lakóépület kapott lángra. Egy másik orosz oldal, az Ateo Breaking viszont a tűz földrajzi pozíciója alapján azt feltételezi, hogy egy kiképzőközpont kaphatott lángra. A Cskalovszkij légibázis ellen Ukrajna egy héttel ezelőtt is végrehajtott egy sikeres csapást. Akkor megrongáltak vagy megsemmisítettek több orosz katonai gépet is. 

A hírhez kapcsolódik, hogy szerda hajnalban rövid időre felfüggesztették a krími híd forgalmát az ukrán drón- vagy rakétatámadások miatt – hozta le a Sky News. Hozzátették, az ukrán erők egyelőre nem erősítették meg a támadást. A portál információi szerint reggel újraindult a forgalom, a térség orosz kormányzója nem nyilatkozott a támadásról.

„Ukrajna átvette a kezdeményezést az ellenségtől” – állítja a NATO egykori vezető katonai tisztviselője, aki a Szabad Európának adott interjút az ukrán-erők ellenoffenziváját elemezve. A szakértő úgy látja, hogy:

Amit elértek, az az, hogy Ukrajna átvette a kezdeményezést az ellenségtől. Láttuk, hogy végre megindult a régóta várt ellentámadás. De amit még nem sikerült elérni, az egy jelentős terület visszaszerzése az oroszoktól, egy jelentős áttörés, a gyenge pont megtalálása az orosz védelmi vonalakban, amit az ukránok ki tudnának használni. Még mindig a bizonytalanság jellemzi leginkább a helyzetet, valószínűleg még egy-két hónapra lesz szükségünk ahhoz, hogy megállapítsuk, hol tartunk, mit sikerült nyerni vagy veszteni.

Fotó: Wikipédia