Kunetz Zsombor kirohanásának oka az egészségügyért felelős államtitkár véleménye volt, amely úgy hangzott: 

Azért könnyű ma Magyarországon magánegészségügyi vállalkozást működtetni, mert minden kockázatot átvesz és elvisz az állam

- mondta Takács Péter államtitkár a Portfolio Private Health Forum 2023 konferenciáján.

Kunetz közösségi oldalán szimplán félműveltnek nevezte Takács Pétert, akiről szemléletes képet festett:

"Sokkal rosszabb a tudás hiányánál a félműveltség. Hiszen előző esetben, a hozzá nem értés azonnal láthatóvá válik, míg utóbbi estben ez valamennyire maszkolódik. A végeredmény tekintetében, azonban egyik esetben sincs különbség, csak a nem tudás észlelésekor ez már nyilvánvalóvá válik. Vannak persze még ebben az esetben is különösen veszélyes minősítő körülmények, mint például az egó előtérbe helyezése, valamint a mindenáron bizonyítani akarás kényszere. Amely tökéletesen jellemzi az egészségügyi államtitkárt" - írta Facebook-oldalán.

A szekember szerint szisztematikusan üldözi el a saját rendszeréből az ott dolgozó egészségügyi dolgozókat, akik végül a magánellátásban köthetnek ki, s így megteremtődik az a szolgáltatás, amely az állami termék minősége és hiánya miatt megoldást jelenthet azok számára, akik meg tudják fizetni. Úgy véli az állami kínálat az egészségügyben nem tudja kielégíteni sem mennyiségében, sem minőségében azt a kersletet, amelyet a magánegészségügyben ki tudnak fizetni.

Minél alkalmatlanabb az ellátásra az állami rendszer, annál jobban fog megerősödni a magánellátás

- állapítja meg. 

Kunezt szerint az állam persze nem áll meg itt, hanem még többet tesz azért, hogy a folyamatot felgyorsíts, s a dolgozók maguktól álljanak fel. 

Nem, nem ezért könnyű ma Magyarországon magánegészségügyi vállalkozást működtetni, mert a kockázatot átveszi az állam, hanem azért, mert az állam nem tudja ellátni az egészségügyben sem az alapfeladatát. Ennek következtében a betegek keresnek alternatív megoldást, amely a magánellátásban csúcsosodik ki. Éppen ezért a félművelt államtitkárnak sokkal inkább azon kellene dolgoznia, hogy ne legyen szükség ilyen erős magánellátásra, hogy a betegek az állami ellátásban is korrekt ellátást kaphassanak.

- zárta gondolatait Kunetz Zsombor. 

Fotó: Kunetz Zsombor Facebook-oldala