Az egykoron szebb napokat megélt, mára már a kormány egyik függetlennek látszó, ám komoly kormányzati befolyás alatt alló lapja, az Index újra elvégezte azt a feladatot, amiért még működhet: alákérdez! Most épp Kubatov Gábor fideszes pártigazgató- alelnöknek adtak teret arra, hogy az egykori autófényező elmondhassa, hogy a Fidesz a megoldás az ország összes problémájára. Az interjúnak látszó PR-anyagban minden elhangzott, amit amúgy is minden csövön tol a kormányzati propaganda. 

Kubatov az összes ismert fideszes-panelt elsütötte a beszélgetésben úgy, hogy érdemi kérdéseket nem kapott a Fideszt övező botrányok kapcsán. A főpolgármester Karácsony Gergelyről például azt nyilatkozta: "Nem nagyon bírom a srácot. Budapestiként (a Budát megszálló vidéki fideszes politikusokat itt valamiért nem említette) egyszerűen csak nehezen viselem az ilyen típusú fickókat a város élén". A Fidesz pártigazgatója kifejtette azt is Karácsonnyal kapcsolatban, hogy az ellenzéki városvezető még Demszky Gábornál – akinek egyébként első főpolgármesteri cikluság nagyra értékeli – is kártékonyabb, ennek oka pedig a lustaság, a teszetoszaság és a döntésképtelenség.

A kormánypárt alelnöke szerint a budapestiek többsége nem elégedett a főpolgármester munkájával. Majd feltette a kérdést: „Mit épített Karácsony Gergely Budapesten?” A Blaha Lujza tér felújítása például szóra sem érdemes, a tér nyilvános vécéjét pedig nem más, amely most prostik és drogosok tanyája. Arra viszont nem tért ki, hogy az empirikusnak vélt élményeit mikor élte át a Blaha klotyójában. Ellenben a Biodóm épületéről beszélt, amely szégyenszemre éve óta befejezetlenül áll. "Ez is egy balfékség, egy olyan ügy, amire felháborodva gondol az ember."

A fideszes politikus a párt belső felmérései alapján úgy véli, hogy „Budapestet meg lehet és meg is kell nyerni. Nyilván egy nagyarányú győzelemre van szükségünk, de nemcsak nekünk, hanem a magyar embereknek is". Kubatov maga legalább nyolc olyan embert tud, aki megfelelő kihívója lenne Karácsonynak. (Győzike, Kelemen Anna, Fásy Ádám? - a szerk.)

Aztán jöttek a további bullshit-ek a migrációról: A háborúhoz való uniós viszonyulás mellett „Magyarországon a genderkérdéssel szemben nulla toleranciára van szükség”. A migrációt sem tartja lerágott csontnak, mert a magyar határokon a rendvédelmi szervek százezer illegális betolakodót állítanak meg. Szerinte Európa támadja, zsarolja, kínozza a Fideszt, de nem szabad elengedni ezt a témát. – Bármilyen nehéz is lesz, nem szabad engednünk, egy jottányit sem – hangsúlyozta, szerinte ez a jövő évi európai parlamenti választás tétje. A szlovák-magyar határon kialakult helyzetről nem esett szó. 

Arról, hogy a Fidesz korábbi győri polgármestere, az adriai szexpartin résztvevő Borkai Zsolt is indul a város vezetéséért, Kubatov ezt mondta: a politikus „a baloldal alternatív jelöltje lett, de valószínűleg ezt ő még nem vette észre.” Kifejtette azt is, hogy Borkait sosem tartotta túl okos embernek. (Szerencsére magát valószínüleg igen.) Azt még nem tudta megmondani, hogy a Fidesz támogatja-e Dézsi Csaba Andrást, de szerinte a jelenlegi polgármester elvégezte azt a munkát, amit Győrben el kellett végezni. Azzal kapcsolatban, hogy Brüsszelben egy melegbuliból ereszcsatornán meglógó Szájer Józsefnek van-e helye a Fideszbe, Kubatov azt mondta, hogy ő egy nagy tudású ember, de „én Szájer Józsefet sem láttam még visszatérni”.

A fideszes oligarchákat bíráló Pesty Lászlót furcsa srácnak nevezte, aki sosem találta meg a helyét igazán. – Mindenestere én örülök annak, hogy van egy jobboldalhoz köthető gazdasági elit. Hál’ istennek! – mondta. Előnyök az, hogy tulajdonolnak és üzemeltetnek egy(?) nemzeti, konzervatív médiát.

Az interjúban Kubatov még hosszan elemzi a közpénzből felépített Fradi sikereit, amit ennyi pénzzel kitömve valószínűleg egy jobb képességű botsáska is elvezetne. Majd még nem kicsit beleszáll - a ferencvárosi polgármester - Baranyi Krisztinába, de azt is megtudhatjuk tőle, hogy a Fidesz a legnagyobb király, amit remélem, hogy a riporter is megértett, ha még szeretne ilyen "remek" - több aspektusból is érdekes - interjúkat készíteni. Hiszen ez a legnagyobb segítség most a magyar családoknak...és a saját pénztárcájának...

Fotó: FTC.hu