Kicsit döcögve ugyan, de hazánkból is elérhetővé tette a Threads nevű közösségi platformját a Meta csütörtökön 12 órakor, miután letelt a napok óta működő visszaszámláló a honlapján – adta hírül a HVG

Lapunk is letesztelte a Twitter (újabb nevén X) riválisának szánt portált. A regisztráció folyamata kifejezetten gyors és egyszerű, köszönhető ez annak, hogy át tudjuk importálni adatainkat az Instagramról, amelyet szintén a Meta üzemeltet. A felhasználói felület hasonlít a korábbi Twitterére, átlátható, könnyen navigálható.

Az applikáció is elérhető már hazánkban. Mi az IOS alkalmazást teszteltük, amely szintén nagyban hasonlít ahhoz a kezelőfelülethez, amit a kék madár csicsereg indulása óta.

Funkcionalitásában, mint az oldal, úgy az applikáció is azt az elvet követi, amit évekkel ezelőtt a Twitter kitaposott.

A Threadsben ugyanúgy lehet retweetelni (Itt repost névre hallgat), threadeket létrehozni (több egymásba fűzött bejegyzés, amik egyfajta láncot alkotnak), és itt is van limitálás, maximum 500 karakter lehet egy poszt.

A platform egyébként július 6-án indult el az Egyesült Államokban és néhány kiválasztott régióban, és rövid idő alatt annak ellenére is elképesztő népszerűségre tett szert, hogy például az európai piacon nem volt hozzáférhető.

Fotó: Meta