A magyar Xeropan alkalmazás kiemelkedő elismerése

A TIME magazin és a Statista által összeállított rangsorban a magyar fejlesztésű Xeropan alkalmazás a világ 250 legjobb EdTech cégének listáján az előkelő 35. helyet érte el, ezzel Európában a 11. helyezést szerezte meg, és az egyetlen magyar vállalatként szerepel a nemzetközi ranglistán.

A TIME magazin és a Statista közösen hozta nyilvánosságra azt a listát, amely a világ legjobb oktatástechnológiai vállalatait sorakoztatja fel. A hétezer vállalat közül egy pontrendszer segítségével válogatták ki a legjobbakat, figyelembe véve a pénzügyi erősséget, iparági hatást, valamint a termékek és szolgáltatások minőségét és hatását. Az adatokat nyilvános forrásokból, éves jelentésekből, vállalati honlapokról, médiafigyelésből és adatbázisokból gyűjtötték össze, valamint a TIME magazin weboldalán elérhető online jelentkezési űrlapon keresztül benyújtott információkat is felhasználták.

A Xeropan alkalmazás digitális eszközökön keresztül nyújt nyelvoktatást, többek között angol, német, spanyol, francia nyelveken, és a magyar mint idegen nyelv tanulására is készül. A tananyagokat magasan kvalifikált szakemberek állították össze, és a legfontosabb nyelvi készségek fejlesztésére összpontosítanak. A vállalat rendelkezik egy LMS (Learning Management System) platformmal is, amelyet kifejezetten nyelvtanárok számára fejlesztettek ki, és amely segítségével a diákok tanulási folyamatát lehet segíteni és nyomon követni.

A Xeropan 2021 őszétől a KRÉTA elektronikus adminisztrációs rendszerrel együttműködve részt vesz a magyarországi köznevelésben is. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Moduljának köszönhetően a magyar oktatási rendszer részévé vált.

AlGharawi Attila, a Xeropan vezérigazgatója szerint nagy megtiszteltetés számukra, hogy felkerültek a listára, és az előkelő helyezés megerősíti a cég által az elmúlt évtizedben végzett munka értékét. Az elismerés motivációt ad a további fejlődésre és arra, hogy a nyelvtanulást segítő applikációjukat a legmodernebb kritériumoknak megfelelően fejlesszék.

A Xeropan az elmúlt években több hazai és nemzetközi díjat is elnyert, többek között a DreamJobs – Szerethető munkahelyek díját 2018-ban és 2019-ben, a Magyar Brands – Innovatív márka díját 2019-ben, az Észak-Alföldi Innovációs díjat 2019-ben és 2020-ban, valamint az Edtech – Cool Tool Award 2021 díjait, amelyek között szerepel a Legjobb nyelvtanulási megoldás, a Legjobb tanulásmenedzsment megoldás és a Legjobb személyre szabott tanulási megoldás elismerések.