A PregHello alkalmazás sikertörténete

A PregHello, egy terhességgel és szüléssel kapcsolatos információkat nyújtó mobilalkalmazás, amelyet Németh Nóra álmodott meg, hasznos tudástárat kínál a kismamáknak és az egészségügyi szakembereknek. Az applikáció célja, hogy egyértelmű és hiteles információkkal segítse a várandósokat és csökkentse a bizonytalanságukat.

Németh Nóra, a PregHello megálmodója, egy A4-es lapon skiccelte fel az alkalmazás alapjait, amikor várandós volt és céges vacsorákon az étlapon szereplő ételek közül kereste a kismamáknak megengedett fogásokat. Az ötlet innen eredt, hogy szükség van egy olyan applikációra, amely egyértelmű válaszokat ad a terhességgel kapcsolatos kérdésekre. A PregHello első verziója 2020 tavaszán vált letölthetővé, és azóta is folyamatosan fejlődik a felhasználók visszajelzéseinek köszönhetően. Az alkalmazás tartalmait egy szakértői csapat állítja össze, többek között nőgyógyászok, szülészek, laktációs tanácsadók és pszichológusok közreműködésével. A PregHello nemcsak a terhesség alatti étkezésről nyújt tájékoztatást, hanem a várandósság minden egyéb aspektusáról is, beleértve a kismama testi és lelki változásait is.

Az applikáció magyarországi viszonyokra szabott, így tartalmazza a hazai várandósgondozás és családtámogatási rendszer sajátosságait is. A PregHello segítségével a kismamák felkészültebben érkeznek az orvosi konzultációkra, és célzott kérdéseket tudnak feltenni. Az alkalmazásban megtalálhatók a családtámogatás igényléséhez szükséges formanyomtatványok is.

A PregHello mellett Nóra és csapata elindította a BabyHello alkalmazást is, amely a 0-tól 2 éves korú gyerekek szüleit segíti. A fejlesztők célja, hogy a szülés utáni időszakban is hasznos információkat nyújtsanak a családok számára. A PregHello nemzetközi terjeszkedését is tervezik, Nóra több éves németországi tapasztalatait felhasználva szeretnék a német piacot is meghódítani.

Nóra és csapata számos elismerést kapott már, többek között a Google európai #WeArePlay kampányában képviselték Magyarországot, és a Visa She’s Next programban is díjazottak lettek. A program keretében Nóra mentorálást is kapott, ami segítette a vállalkozás fejlődését és a külföldi terjeszkedést.

A Visa idén is elindítja a Visa She’s Next pályázati programját Magyarországon, amelyben öt magyar női vállalkozót díjaznak, és szakmai mentorálást nyújtanak számukra. A jelentkezés határideje 2024. április 30.